Go Green energiatakarékosság


Becslésünk szerint 2010-ben egy átlagos magyar háztartás 89.892 Ft-ot költ áramra. Energiatakarékos termékek használatával ez a fogyasztási szint drasztikusan csökkenthető. A következő termékek megoldást nyújtanak a villanyszámla csökkentésére:

 

Go Green energiatakarékos elosztó

A számítógéphez kapcsolódó perifériák (nyomtató, kábel modem, hangszóró, szkenner, monitor stb.) készenléti energia fogyasztása könnyen megszüntethető az energiatakarékos elosztó segítségével. Ez az elosztó a Master-Slave elvet használja: amikor a Master dugaljba csatlakoztatott számítógépet kikapcsolja, az összes csatlakoztatott készülék is automatikusan kikapcsol. A beépített túlfeszültség védelem megóvja készülékeit a villámcsapástól és a rövidzárlattól. Állítható kikapcsolási fogyasztás szintje: 10-80 W között.

Energia megtakarítás: 122 kWh/év


Go Green készenléti gomb számítógéphez(sk2525)

A Go Green készenléti gomb segítségével jelentős energia takarítható meg. A számítógépet könnyen, egy gombnyomással készenléti állapotba helyezhetjük. Az átlagosan 60-250 W közötti fogyasztás lecsökken 1-6 W-ra. Ezt követően a számítógép újból használatba vehető.

Energia megtakarítás 64 kWh/év
Go Green fali elosztó kapcsolóval (1-es)

A Go Green fali elosztón található kapcsoló segítségével megszakíthatja az eszközök elektromos áram ellátását, ami ezzel együtt az energia szivárgását is megelőzi. A kapcsoló „1”-es állásban világít, ilyenkor árammal látja el a csatlakoztatott készüléket, és kikapcsolható. „0” kapcsoló állás esetén a csatlakoztatott készülék nem használ készenléti áramot. Gyermekbiztos kapcsolóval ellátott termék, legnagyobb áramerőssége 16 A.

Energia megtakarítás 20 kWh/év


Go Green fali elosztó kapcsolóval (2-es)

A Go Green fali elosztó kapcsolójának segítségével áramtalaníthatja a csatlakoztatott készülékeket. Ezzel kiküszöbölheti a felesleges áramfogyasztást. A piros fény világítása esetén az elosztó kikapcsolható. Gyermekbiztos elosztóval ellátott termék, maximális áramerőssége 16 A.
Energia megtakarítás: 30 kWh/év


Go Green áramfogyasztás mérő

A Go Green áramfogyasztás mérő segítségével megmérheti otthoni/irodai készülékeinek energia fogyasztását, mellyel megtakarítási lehetőségeket fedezhet fel. A következő értékek szerepelnek a kijelzőn: Mérési idő összesen, Teljesítmény, Feszültség, Amper, Frekvencia, Legalacsonyabb teljesítmény, Legmagasabb teljesítmény, Áram/kWh pénzben kifejezve, Teljes fogyasztás kWh-ban és pénzben kifejezve. Feszültség: 100-240 V. Áramerősség: 0-16 A. Energiafogyasztás mérése: 0.2 W - 3600 W. TÜV által bevizsgált termék. Az áramfogyasztás mérő a fogyasztást integrál számítás alapján határozza meg.

Energia megtakarítás: 250 kWh/év


Go Green napi időkapcsoló

A gyermekbiztos időkapcsolón 96 beállítási lehetőség van. 15 perces időintervallumokra meghatározható, hogy a csatlakoztatott készülék kapjon, vagy ne kapjon áramot. Az időkapcsoló egy aktivációs LED-del van felszerelve. Jellemzői: 220-240 V. Maximális terhelés: 3500 W.

Energia megtakarítás: 105 kWh/év

Go Green távirányítós konnektor

A csomagban egy távirányító és egy távirányítós konnektor található. A távirányítóval maximum 4 távirányítós konnektor igény szerint ki- és bekapcsolható. Távolról olyan készülékeket áramtalaníthat, mint a hifi, tévé vagy asztali lámpa. Egy gombnyomással akár az összes távirányítós konnektort lekapcsolhatja, amikor nyugovóra tér. A konnektorba épített kapcsoló továbbá lehetővé teszi, hogy a készülékek csak bizonyos idő után (1, 2 vagy 3 óra múlva) kapcsoljanak ki. Ez a lehetőség kültéri világításnál vagy a gyermekek szobájában is jó szolgálatot tehet. Az alap szett további konnektorokkal bővíthető.

Energia megtakarítás: 80 kWh/év


Go Green hűtőhőmérő

A hűtők és fagyasztók rengeteg energiát használnak fel, amikor túlhűtik az élelmiszereket. A Go Green hűtőhőmérő az energiafogyasztás szempontjából ideális hőmérséklet beállításában segít. A hűtőhőmérő elhelyezésénél fontos, hogy a kijelző tisztán látható legyen a hűtőben vagy a fagyasztóban. A kézikönyvben további hasznos tippek találhatók.

Megtakarítás: 26 kWh/év
Go Green izzófoglalat (fény és mozgásérzékelős)

A Go Green izzófoglalat segítségével pénz és energia takarítható meg. Az izzófoglalatba épített mozgásérzékelő biztosítja, hogy a lámpa ne égjen feleslegesen. A villanyt a beállításnak megfelelően automatikusan fel- illetve lekapcsolja. A foglalatban a mozgásérzékelő mellett egy fényérzékelő is található. A fényérzékelő biztosítja, hogy a lámpa csak szürkületkor vagy sötétben kapcsoljon fel, hiszen természetes fény esetén általában nincs szükség az izzó fényére. A foglalatba akár egy 60 W-os izzó is belehelyezhető.

Energia megtakarítás: 14 kWh/év

 

Go Green energiatakarékos éjszakai fény

Ezzel az éjszakai fénnyel energiát takaríthat meg. A termék EL (elektrolumineszcens) technológiát használ, ami alacsony energiafogyasztást biztosít. A fényérzékelő automatikusan bekapcsolja az éjszakai fényt, amint elkezd sötétedni, pirkadatkor pedig a fény automatikusan elalszik.

Energia megtakarítás: 14 kWh/év